Cogito, ergo sum!

så skönt att det är helg. de 2 senaste dagarna kan jag inte riktigt beskriva i ord. det finns så otroligt många ord i vår ordbok, men vilka ska jag använda. känns som om allt bara susar förbi en en sju jädrans fart. puh. för 2 dagar sedan satt jag o kämpade ifrån 18.00 till 04.30 med min filosofi uppsats, ger man sig sjutton på något så går det inte att vika sig, inte kan jag göra det iaf. konstigt att jag alltid alltid blir dödstrött vid nio, och efter nio är jag som smartas. knepigt det där. konstigt nog belv det en läslig text, med ett antal mummliga rader, somnade nog till lite där mellan raderna då jag försökte konstatera att man faktiskt inte kan veta något om någonting, och att våra trogna (om man nu kan säga trogna) filosofer försökte hitta ett slags skydsnät och bevisa för oss att vi faktiskt existerar.-cogito, ergo sum! 
vi är inga scitzofrener som tror oss att vi sitter och pratar med dem runt omkring os, det finns egentilgen inte där, utan istället sittaer det en andra massa människor och skrattar åt just mig. visst blir man knäsvag när man tänker sådana här knepiga tankar, kan man inte bara få tro att man finns och att det inte finns någon förklaring till allt, livet blir så mkt enklare. fast egentilgen ska det inte va enkelt, det ska va pirrigt, spännande, innehållsrikt med en massa skoj och en massa happiness=)
visst sov jag inte mkt natten till torsdagen, och tanken på att gå upp efter 3 h sömn för att gå till skolan för att där bara ha 3 lektioner fick mig att bli ännu tröttare, ville bara kura ner mig i min underbart puffiga kudde, och vira in mig ännu mer i mitt täcke som just vid detta tillf'älle var det bästa ting på denna jord. gick runt som en levandezombie den dagen, skönt att också få vara en sådan. känns skönt att kunna variera sig lite.

sov ut mig ordentligt när jag kom hem, orkade inte pallra mig ner till min träning, förlåt, skulle inte orkat slå till bollen en meter ens.

istället skulle jag plugga till engelska provet dagen efter, puh. gjorde det i hmmmmm 15 minuter. sedan kunde jag allt. ne skojjar bara, men det hade varit skönt om det hade varit så. va iofs uppe till 12 den dagen med. konstigt nog! eller?


sov ända till 11. mmmmmmmm. missade inte mkt i skolan, pluggade lite för att sedan sätt mig på den otroligt bekväma bussen 13.53 , som för ovanlighetensskull när man alltid lider av tidspress kom HELA 7 minuter för sent. alltid har jag otur med mina så otroligt smart upplagda schemattar (det heter väl så scheman i plural?) skulle på 5 miuter hinna helavägen från stationen till skolan, för att där sätta mog och skriva ner allt jag lärt ner mig under min efftektiva pluggning. som tur va, eller va det tur, stötte jag på Ida o Dääjvid, Dääjvid står runt hörnet, vi kör bort dig till skolan, men sjutton stå sist i bankomatkön Ida! aja satte mig i bilen, varmt, vad tänkte jag med när jag idag stod i mitt rum, riktigt stökigt som vanligt, och valde mina varmaste kläder? aja, stickat + sol  passar väl bra? men men, sprang uppför skoltrappan som i vanliga fall tar 30 s att gå upp för, nu iställer 2 s att springa uppför, slet upp dörren och allmanackan på samma gång?! läste A178? hmmm vart ligger denna sal? snacka om blackout, gick ett varv i A-avdelningen och kom sedan till insikt att det int efinns en sådan sal. ÅÅÅÅ det står A170!!!!!! det är den salen som ligger direkt till vänster JOHANNA! aja knackade på lite försiktigt. möttes av allas blickar, ja det är Jag. inget spöke. men tack för komplimangen. vet att jag är 10 minuter försen, men det är faktiskt den där jädrans bussens fel som inte kom i tid, hade han bara följt sina tider hade detta aldrig uppstått. men skrv provet lite smått darrade på handen, gick bra. tog bussen h 15.30, för att tjäna en gnutta pengar på mitt älskade jobb! känns konstigt att inte varit där denna vecka, de senaste 1,5 året har jag spenderat mins 6h/vecka där, min andra familj ha!

ska inte upphålla er och mig själv mer nu av att skriva ner en massa här som jag inte vet vad det ska va. jag vet iaf att klockan börjar närma sig 12, ovanligt, om den nu inte medans jog blinkat med ögonlocken,vridits bak 3 timmar, ska faktiskt upp o spela volleyboll imon, ända till göteborg bär det iväg.
finns det något bättre lag? ne, skulle inte tro det. vi gör verkligen allt ihop, det bästa av allt är att om man tittar på resten av seriens alla lag och deras genomsnittliga ålder ligger väl den runt födda -88.
inte i våran inte, ne yngsta 17 år. äldsta 35. vem shottar pepparmint bäst om inte Sandra. ollala, inte kan vi va sämre, vi små, vi klarar väl av hennes tempo?


-Poalen.
-vart sa du att du bodde? vart i sverige ligger det?
-POLEN!
?



You advertise you loud enough,
- man slutar aldrig förvånda sig.

sov godis!


VARFÖR?

Ibland tar allt bara stopp, som om man tryckte på en strömbrytare. varför? vem är denna person som har makten att avlsuta ett liv? ett liv som låntifrån är färdig levt... fanns det inte tillräckligt med mörker här i världen, eller hur kommer det sig att detta händer? alla dessa frågor som ställs och inte har några svar? varför händer detta oss? frågan känns meningslös att ställa, för det finns inga svar, det finns ingen mening bakom detta, eller gör de det, men snälla svara då på min fråga..VARFÖR?
att man kan känna sig så hjälplös, så otroligt otroligt liten? just nu känns allt som om man levde i en bubbla, ett enormt stort tomrum, fyllt av obehag och sorg. Runt i huvudet snurrar 1000 frågor och jag finner inga svar...
Det är så tungt att se dig ledsen, det gör så ont, det känns som om något äter upp mig in ifrån, och det slutar inte, det fortsätter gnaga och gnaga, kommer det någonsin upphöra?
jobbigast var det när du frågade mig:
- Vad ska jag göra, Johanna, vad sjutton ska jag göra?
Jag funderade och i just detta ögonblick kom jag till insikt att jag inte kunde hjälpa Dig, jag hade inget tillräckligt bra svar. Det enda jag kunde göra var att krama dig, hålla om dig hårt och stryka din rygg med min hand, låta dina tårar falla och krama dig ännu hårdare. 
Jag vill att Du ska veta att Jag alltid finns här för Dig, nu och för alltid, finns inte en chans i världen att Jag lämnar dig. Min Älskade Syster!