Nannanannanaa ar glad!

God Dag!

28/12

Mamma och Pappa har nu anlant till regninga Australien. Ne sa illa ar det inte, men kanns trist med regn just nu. Jag, Josefin och Nick hamtade upp dem i Coolangatta, som ligger bara 20 min ifran Nick foraldrar vid Cugend. Vi sag dem sta och vanta pa sina resvaskor, vilken gladje som borjade vaxa inom oss. Bade jag och Josefin sprang fram for att krama om dem, och jag kan medge att tarana kom.. Har alltid varit kanslig, kommer alltid att vara det! Stackarna hade in sovit nagot pa plandet nastan. + att planet till Sydney var forsenat sa planet darifran hit upp hann de med precis. Bra det! Denna dag akte vi ner till stranden for att bada och fa lite sol. Pappa alskar att bada (inte) tog nog 20 min innan han doppade sig, men sen var han som en fisk. Mamma badade med, men ahhh sa kallt hahah;)
Det blev en relativt tidigt natt for dem tva, och det ar helt klart godkant!
Fick jatte fina julklappar nar de kom. Trodde inte jag skulle fa nagra. Filippa och Lovisa hade malat en jattesot tomte till oss var, med vara namn pa baksidan. TACK! och sa ett par parlorhangen av dem med. Ni ar for snalla fam. Svenningsson. Bade jag och Josefin blev jatte glada.
Mest overraskad blev jag av Johannas o August julkapparna. Jag har alltid nar jag har jobbat haft pa mig ett par orhangen och ett matchande armband med lila ametist i. Alskar de. Tyvarr kopte Angelica orhangerna, de enda som fanns i affaren. ledsen i ogat... Sa minst sagt chockad blev jag nar jag oppnade forsta paketet av Johanna samt familj. Och sen ifran August Petersson... Hade inte alls forvantat mig att de skulle ge mig nagot. Ni ar for snalla. Johanna blev mycket mycket mycket mycket glad!!!! Tack!!!! ;D Nu har hon de finaste orhangerna o det finaste armandet, kan det bli battre???

Den 29,
Akte jag josefin nick mamma o pappa till Byron Bay. Ah. Turkost vatten och vita strander. Det var underbart vackert dar.  Det ar Australiens mest ostliga punkt. Vagorna var perfekta och vattnet underbart att bada i. Tyvarr sag vi inga delfiner eller hajar. Vilket man ibland har turen att se nar man kikar ut over havet. Daremot en massa duktiga surfare som kampade pa ute i vattnet.
Mamma kopte en baddrakt och en bikini. Jag o Josefin var hennes spring flickor, tror att hon provade varenda bikini i affaren. Snyggaste mamman pa stranden, japp det ar hon nu!!

Idag den 30/12 har alla varit ivag och gatt vid ett vattenfall. Jattefint var det. Bridge of Nature heter det. Det ar som en grotta med hal i taket, genom taket rinner det vatten ner, skit haftigt. Egentligen far man nog inte bada dar, men det hor alla anda. Jag hoppade i, aven Nick, Tim, Flynn och Josefin. Mamma pappa Vicki och Ken kollade pa. Efter att vi hade badat borjade alla andra som hade varit publik (haha) ocksa att bada. Nagon maste ju vaga ta det forsta steget :P
Ikvall har vi atit god mat och fatt sallskap av 2 vanner till Tim som ska va med och fira nyar imon. Stackars pappa har ont i halsen och mar inte alls bra. Hoppas att han blir frisk tills imon.

Ida, later som att allt ar bra och tror sakert att ni far skit kul i Gronahog. Synd att vi inte kan har lika stor fest som vi hade forra aret tillsammans. Det var ju jatte kul. Du jag tvivlar inte pa att Cita har det bra. Du skammer ju bort henne mest av alla i familjen. Hon har det bra hon. Tack for julkalppen Skitsnygga och de passade perfekt!!!!!
Vi hors pa skype! Alskar dig!

Nu ska Nannanannanaa sova (mitt nya namn av Flynn) ska borja med min nya bok och lyssna pa min nya musik!!!

Gott Nytt AR! Kramar

Jul jul stralande jul!!

Firandet har varit lite annorlunda i ar kan man minst saga. Helt annan mat, pa en annan dag, pa andra sidan jorden, med helt andra manniskor.
Men mysigt var det. Pa julbordet stod det tiger prawns, king prawns, redspot crabs, sallader av olika slag 5 st, mango, prawnscrews, squid, brod mm.. Champagne och smallkaramell. Allt smakade kanon. Maten gjorde vi pa morgonen, jag hade hand om marineringen av rakorna och squiden. Efter lunchen kollade vi pa Kalle Anka och hans vanner ifran 2006, kandes som man satt hemma i soffan.
En liten tupplur for att sedan spela lite volleyboll sa att man med gott samvete kunde ata lite Christmas Pudding;) De stoppar mynt i puddingen som bringar olika saker. Ex lycka, pengar, giftemal, karlek osv. Jag fick giftemal :P
Vi kollade alla pa The Kite Runner med, en jattebra film, valigt gripande.

Idag begav jag Josefin och Nick oss ivag pa en liten vandring vid ett vattenfall med underbar regnskog. Lagom jobbigt och jag lovar att det kommer kannas i benen imorgon. Vandringen var 9km lang och tog oss ca 3 timmar. Nick var den enda som badade, eftersom att jag och Josefin hade glomt bikinisarna.

Nu ar det mat som galler, jag hor hur det skramlar ute i koket trots att min egna mage kurrar rattsa hogt. Sa nu ska jag va lite social.

..Om 6h flyger mamma och pappa!!!!! JIPPIE! Stackars Ida, men du har ju Cita alsklingen!!!!


Hoppas att det kommer lite sno till alla er hemma nu,

Kramar Johanna

Miss You F1

Merry X-mas

God Jul pa er alla!!!!
Imon ar det paketoppninng pa morgonen vid granen tjohooo!!!!!
Idag har det varit en underbart avslappnande dag. Lasning, lagat mat infor imon shoppat lite..
Jag, Josefin o Sarah har lagat risgrynsgrot som vi ska ata snart. Jummie. Sarah ar mest lycklig for det eftersom att on vill ha mandeln, haha hon vill gifta sig.. NU!!! =D
Kalle anka laddas for fullt, vi ska kolla pa den imorgon bitti=) jippie!

Pratade med farmor o Ida saknar julen hemma, me gunn knutte mamma pappa ida cita josefin farmor. Men det ser ut som att denna julen kommer att bli valdigt lyckad!!!!!


Nu vantar Shrek vi tvn med Fam. Gowing!!!! 

God Jul pa er alla KRAMAR Johanna!

lite kortfattat...

Tankte gora detta, forsoka gora detta lite midre trakigt, att snabbt och kort sammanfatta Min Josefins och Nicks resa ut i Outbacken.

Storsta anledningen till att vi gjorde denna resa var att Nick skulle jobba pa ett sjukhus ute i Tennant Creek. Detta skulle paga i tva veckor och udnertiden skulle jag och Josefin bara ta det lugnt och se oss omkring.
Resan gick av stapeln den 29 ovember och slutmalet Brisbane var plannerand att aga rum runt den 22 december, nastan en manad.
Bilen var fullpackad med frukostar luncher middagar i form av konserver pastapasar. Viktigast av allt var 60l dunkarna med vattnet. Takracket var lastat med talt och reservhjul, vilka vi hoppdes slippa anvanda.
Varje dag bestod av en bilresa fran klockan 8 pa morgonen till 6 pa kvallen. Vi tuggade i oss km efter km och bilen drack bensin som bara den. Och bensinen i sin tur blev allt dyrare och dyrare.
Forsta natten taltade vi i en nationalpark, med en massa getter och en aska som danade pa som bara den. Men somn fick vi.
De forsta dagarna gjorde vi inte sa mycket mer an bara korde och korde, Nick var tvungen att komma till 2 december vilket innebar 4 dagars kornig.
En natt sov vi mitt ute i ingenstans, solnedgangen var fantastisk, och stjarnhimeln annu finare. Tankt dig mitt ute dar man nastan kan se sa langt ogat kan na att jorden ar rund, inte en stad i narheten som lyser upp himlen utan allt ar helt back svart, inte ett moln pa himlen. Lycklig var jag med som fick se ett antal stjarnor falla.
Morgonen vaknades upp av tva STORA Emus utanfor taltet. AAAhhhhhh!!!! skrek lite sa att Josefin o Nick vaknade!!

Flinders Ranges, som vi trodde skulle vara gront och fint, med harliga svalkande vattenhal, var dessvarre lika uttorkat som allt annat vi redan hade askadat. Det var bara att vanja sig vid tanken, inte skulle vi fa bada paaa valdigt lange. Men vi tog in pa ett resort som hade en valdigt inbjudande pool, dar holl vi till. Sma kangurus hoppade utanfor taltet, de va helt tama.

En dag var vi ute vid Uluru eller Ayers Rock som det ocksa kallas. Ifran Alice Springs var det ca 600km, vilket tog 6h ungefar. Denna dag var nog den varmaste. Och den blasigaste. Det askade och blixtrade. Och det blatse och blaste. Ena taltpinnen gick sonder mitt i natten och taltet lag langs med marken.
Ifran Uluru ligger aven Kata Tjuta (Mt Olgas) som vi ocksa tog oss en titt pa. Underbart fint var det. Nick fick aven agera filmare, nagra tyskar hade nagon slags marathon grej som de garna ville ha filmat. Om man vill kan man klattra upp pa Uluru. Fast de ar inte alls omtyckt av aborginerna, men turister har i varlden far ofta som de vill i slutandan, allt handlar om pengar. Tyvarr. det Kostade 180kr for att fa aka in i naturreservatet runt Uluru och Mt Olgas.. per person!!!!!!! Rena ranet. I allafall. Vi klattrade inte upp pa Uluru.

Alice Springs spenderade vi tva natter pa ett Hostel vars pool var urfunktion. Tyvarr, for det var just den anlednigen till att vi valde just det hostelet. Det enda men en POOL!!!!
Daremot akte vi till en UNDERBAR Gorge en dag som lag bara en timma utanfor. Underbart vacker med kallt och friskt vatten. Tank vad vatten kan gora en glad nar man har sett rod sand och svettats som en gris i flera dagar. Puh!
I Alice tittade vi aven pa en mangd aborginsk konst. Hittade en favorit, Gloria.. Oooooh hennes tavlor helt underbara. Josefins favorit var Minnie. Men de kostade lite ocksa. 120 000kr var den jag foll for. Ja tack, Julklapp kanske?????

to be continued!

Outback trippen over!!!

Blev lite kortare an vantat. Kommer skriva mer nar jag ahr tid, just nu befinner jag josefin o nick oss hos nicks foraldrar. Nara brisbane, 1 h utanfor ca.
Vilken camping, sager jag bara, 4 veckor blev nastan 2. det sager kanske endel, det blir inte riktigt vad man tankt sig... spindlar ormar orkaner punkteringar... 40 grader o ingen air-con...

Jag lever iaf, vi lever och det ar bra.

Vi bor bara nagra 100-tals meter ifran en tropical fruit paradis=) snacka om att jag ar lycklig!

Ska kila nu.....

Vi saknar alla hemma! Kramar Johanna