Sydney in 3 days!

....Ledig och bestamde micg for att aka till Sydney for att till storst detl traffa Gun och Bengt, Johannas plastic-grandparents haha. Mottes vid Circular Quay for att ta farjan ut till Manly. Och ja jag kande igen dem. Mysigt att aka ut till Manly. Munnarna gick i ett. Riktigt trevligt. At pa "Ribs and Rumps & Seafood" Jummie vad gott det var.
En riktigt trevlig kvall TACK! Kom in med farjan nar stan ar som vackrast, alla ljus ar tanda operahuset och bron mmmm vilken atmosfar. Harligt.

image21
Mycket gott!!!!!

Lite problematiskt pa hostelet. Hade bokat in 4-rums dorm. Men nar jag kom dit va det 2 badd. Japp. Lite konstigt. Lamnade min packning dar iaf... Och nar jag kom tillbaka pa natten lag 2 st och sov dar. Jag bodde visst pa vaningen over, ltie weird att det funkade med min nyckel. Well well.

Dagen efter hamnade jag i Manly, aterigen. Pa stranden i med min bok. Harligt vader, helt packat.
Kvallen spenderades i Surry Hills, middag pa en Lebanes restaurang med en van. Trevligt och framfor allt god mat. Gick vidare till "Clock bar", "White Horse", och "The Dolphins" Sen var det hostelet som hagrade.
Klockan va val 1. Motte lite trevliga Irrlandeare och gick vidare runt hornet till en pub/disco.
Dansade som aldrig forr, haha kul. Tappade bort mina irrlandare, men i utbytte fick jag 2 franska flickor. haha. Japp de var ju minst sagt speciellla, men vi hade kul. Klockan blev ratt mycket och de stangde. Men inte var vi trotta. Nepp!
Vi gick vidare, en tisdag dock, da ar det inte sa mycket oppet. Fann ett stalle som hade oppet till 6.
Pa vagen dit fick vi med oss 5 aussies som hade varit pa en konsert. De va jatte goa. Ska antagligen aka ner till dem over nagra dagar, ett stalle som heter Kiama.

Utcheckning vid 10. Blev frukost nere i Darling Harbour.

Sen va det Coogee som galde. Reunion med Melbourne ganget. Dessvarre var jag riktigt dod denna dag. Slumrade till pa stranden och vaknade till av de kalla doppen i havet. Harligt dar. Bodde pa ett stalle som heter Surfside hostel. Allla kande alla. typ.
Lite svenskar befann sig har med. bl.a ngn fran h-stad.
Utgang. JAAA!!! The palace och Coogee Hotel.
Trevlig kvall. Men tidigare an kvallen innan..

Torsdagen=Hemresa.
Mote Sarah, Nick syster, for kaffe innan mitt tag gick hem. Hon ar mysig.
Sov hela vagen hem, riktigt skont, 3h gick valdigt fort.
Nar jag kom hem var jag utelast, forvanad?? NEJ. Glommer alltid nyckeln. Sooo stupid!!! Spenderade dagen pa Gloria Jeans caffee. laste lite. Saa segt.. 2-4. Sen vart det jobb vid 5. Borjar komma in i det nu. Dricksen okar=D hahah!


Nu ar det kaffe dags. Sen ska jag jobba.

traigt inlagg, men fantasin ar inte pa topp har!

Trevlig helg!!!!!!! PUSSoKRAM

Lyssna och njut!





Hearts a Mess -Gotye











Klirr i kassan=)

Japp, nu är jag härmed en arbetsmyra. Från och med denna veckan jobbar jag 4-5 shift per vecka. Inte dåligt det. Tror nog att jag har det bästa jobbet i Newcastle. Det ni. Det jag gör är i korta drag:
  1. Ler och ser glad ut.
  2. Delar ut menyer, tar beställningen.
  3. Viker servetter, tänder ljus.
  4. Skrattar, dricker vin och smakar på mat.
Igår var det avskedsmiddag för tjejen på mitt jobb (hon jag ska efterträda). Det började med fördrinkar klockan 4 nere vid hamnen på ett stålle som heter SILO. Ja där spenderade jag Josefin, Nick och lite vänner hela fredagskvällen så jag kände till drinklistan ja.  Tur att det var ny servitör. Champagnen var framme, samt nått glas med Chardonnay. Kvällen började mycket trevligt. Därefter begav vi oss vidare till Darby st för mat på Mon's -Underbar thai mat, mer vin och mer skratt. Tyvärr är min kamera död så jag kan inte bidra med några bilder till detta inlägg. Sen var det Lucky's som gällde och KAREOKE. Jag sjöng INTE! haha! Blev dock nästan tvingad att sjunga ABBA, eftersom att alla här nere avgudar dem... hihi. Men icke, och det var nog tur det! Hemfärd klockan 1, och ja... Jag somnade som en stock. Mycket trevlig kväll. Extra + att Delucas stod för notan=)

Idag mådde jag som jag förtjände och tog därför till med lite film mys. Eller mys o mys. Tittade på Sweeny Todd av Tim Burton. En musikal film med Johnny Depp som barberare. En film som inte riktigt faller mig i smaken. Blod överallt, tur att jag låg ner! Gillas det musikaler så är denna ett bra alternativ.

Dagen fortsatte i blodspår... Sjukhusbesök för att plocka upp Josefin från operationen. Nej nej, inget har hänt henne. Hon är på ortopeden just för tillfället och eftersom att vi skulle åka och bada direkt efter så hängde jag med. SLutade med att jag fick vara med på en genomgång av olika sorters frakturer. Tyvärr kunde jag inte bidra med några korrekta svar. Fascinerande och mycket intressant. Frågor om frakturer??? Just bring it on!!!!
Därefter var det då som sagt plannerat att vi skulle åka och simma, men Nick hade jouren och blev självklart ringd. Så genom hela Newcastle åkte vi för att plocka upp blod. Japp.
Summering: 20 minuter ffån sjukhuset och tillbaka blev till 2.5h. Kom hem vid 8 och pallrade mig ner för lite träning.

Imorgon är det Onsdag. Då ska det bakas. Tränas och Jobbas.
Till helgen är det surftävling i Newcastle. Jobbar fredag-söndag. Sen är det Sydney på måndag! Wohoo!

Ha det underbart! Pusselipuss!

Förresten Gerd och Rolf om ni läser detta. Tack tack Tack så jätte mycket för födelsedags presenten. Ni är för snälla!!!!! Hoppas ni mår väl. Massa kramar!!!

20 Bast - underbar fas i livet!!!

Ja tro det eller ej, jag klarade mig till 20 ar, imponerande. Hittils.. utslagna framtander tander ett antal ganger, stukade fotter, bruten fot, klamda knan, precis som det ska vara. Man maste ju marka att man lever. Inte alltfor vilda handelser om jag tanker efter heller. Eller?!?! Tack tack alla som grattade mig. Gick runt och log hela dagen=D


Jajaa. Nu ar det dags att fokusera pa framtiden. Bo i Oslo? Bo i Uppsala? Bo i Lund? Far se vart mina studier tar mig. Har iallafall nastan till 90% bestamt mig for att lasa arkitektur. Antingen landskaps eller bostad. Ska ga en kurs i kroki och skulptur for att forsoka mig pa arbetsprovet som verkar vara valdigt svart annars om man inte har nagon forkunskap. Om allt gar som jag har plannerat ska jag vara klar att borja mina studier till varen. Kan inte langta mer an vad jag gor nu. =D
Jajaa. Detta ar mitt mal for tillfallet, vem vet, det kanske andras om ett par manader. Nee. Har varit inne pa detta en lang tid. Arkitekt anda sedan jag var 6 ar kanske. Var sa imponerad av min granne Janne nar han gjorde en massa dammar och byggde pa sitt hus en massa. Kunde sitta nere hos dem varje kvall och bara njuta av alla tidningar om inredning, arkitektur, tradgardar de hade. (Detta nar jag inte lekte med Olivia och Elin) Vilka tider, var sa mysigt. Kommer ihag nar jag hangde med dem ner til Halmstad engang. Vi akte runt och kollade pa hus, jag var heeelt amazed! =D ska kanske namna ocksa att jag borjade pa min damm i var tradgar, tyvarr kom jag bara till en stoor stor grop. Lite for stort projekt for ne 10 arig flicka!!! Jajaaa.. En dag ska jag med ha en massa dammar i min tradgard, och dar med basta!!!!! Det ni!!!

Fodelsedagen haromdagen (den 12 Februari for er som inte visste om detta=D) firades hemma hos Josefin och Nick med en massa trevligt folk. Heath, Carina, Lars, Liza, Sven, Josh, Keno, Brendan, James, Tanja, Josefin, Nick och Lilla Jag (nu stora jag) tror inte att jag har glomt ngn.. isf ber jag om ursakt. FIck en massa vinflaskor, sa nu blir det mycket pimplande=)
Fick jattefina salladsbestick av Josefin Ida Nick o Daniel. Ifran Dinosaur.
http://www.dinosaurdesigns.com.au/
vart att checka in!!!!!

LONG JAPANESE SERVERS
Dessa fast benvita med struktur i.


Sen fick jag en jatte sot tekanna ifran T2. Nu kan jag dricka en massa Chaitea. Tack!


Igar var det Alla v:s dag. Och Hanni Pannis fodelsdag! Grattais Grattis gumman!!!!!! MWA!

Sjalv trodde jag att jag skulle jobba, men det visade sig att jag inte skulle det. Sa jag hade ju inte plannerat in nagot speciellt da eftersom att jag var installd pa jobbjobb. Blev iaf en mysig middag.
Forratt: Lok, grekisk yoghurt, danish fetacheese fylld paprik-grillad i ugnen med lite ost pa toppen. Kryddad med farska orter.
Huvudratt: Frasch sallad; sallad, fetaost, chashew, paprika, lok, oliver. Samt vitlok, honungs, basilika marinerad rump steak. RARE. Uuuhhhmm. SKulle aldrig kunna ata en kottbit om den inte var helt perfket rare. Helst grillad av mig sjalv=D haha.
Efterratt: Vaniljglass, toppad med espresso shot, och smalt Lindt's choklad. Jummie!
Drickat till denna festmaltid var en flaske vitt. Hade hellre tagit ett glas rott till kottet...Men eftersom att jag ska dela med mig av den Roda Reserve vinflaskan jag fick sa gick inte detta.

          

Jag alskar att laga mat. v v v v v !!!!!!


Nu ska jag duscha och ata frukost. Har varit pa Body Pump.
Idag ska jag och Josefin klippa oss pa Sugar Suit. SKa bli kul!!!!!!

Ha det bra! Puss o kram!!!!!!!!////Johanna

Vin pa jobbet, kan det bli battre?

Igar var det min forst dag pa jobbet. Manga trevliga manniskor pa detta stalle vid namnet Delucas! Jade, 26 arig tjej, jatte trevlig och rolig. Valigt sprallig, passa mig perfekt. Ett matlagnings team pa 4 personer, 3 pojkar runt 20 arsaldern.  Roliga de med. Gick igenom menyn som jag maste lara mig utantill, saaa god mat. Foratter jummi, pastor, gourmetpizzor.. mmm o en massa goda viner.
Satte igang direkt som servitris, och det gick kanon. Forytom att jag gav fel ol till en kille, men han brydde sig inte om det=D puh!
Det ar faktiskt mycket kul att va servitris, valdigt stressande ibalnd bara, nar klockan ringer oc det dundrar in folk.
Hall i er nu.... det basta av allt... var att man far gratis mat o vin. sa dar stod vi bakom disken o sopt till det haha! ;P hihi
Glad nyhet efter.. jag ska jobba idag med. Sa tydligen dog jag som servitris! JIPPIE!

Nu ar jag jatte glad! Traffa en massa nya folk. Jade kommer nog va en av flickorna ni kommer hora mer om, hon var verkligen riktigt trevlig!

Ne nu ar klockan 4 snart. Borjar jobba vid 7 och ska nog ner till gymmet innan. Japp. kanner inte alls for det. blaaaa!

Ahhhh Jag och Josefin ska klippa oss nasta vecka pa torsdag. =D Dricka champagne och sitta och snacka skit. Fragan ar hur jag ska klippa mig?! Haret ar sa langt och tugnt nu. Lugg eller inte?  hmmm..
Kan ju alltid lata frisoren experimentera lite, HA! ne slutar nog som vanligt. toppa lite. den gamna hederliga, sakra frillan, som jag haft i 5 ar typ. AHHH sa roligt!

Ciao Bella!

Aah sa LER vi och ar GLADA!!!

Tjohooooooo!!!
Denna 7 februari borjade inte riktigt som jag ville. Gick upp tranade pa gymmet kl.9.15 idag. Var riktigt kul, kanner mig kanon duktig. Har gatt varje dag sen i sondags. Kroppen daremot ar inte lika glad och det marktes nar jag kom hem. Duschade och at en smaskig frukost... Forsker lista ut vad jag inte tal och vad jag tal, min mage ar inte min basta van just for tillfallet. Kor stenhart med mina "insolvable fibre" hoppas att det ska losa det hela ater igen. =) Anyway... Satt i soffan och funderade pa vad jag skulle gora denna underbara dag (som var solig for tilfallet men som helt plotsligt andrades till varldens askovader) men kom inte sa lang i min tankebana innan jag nickade till och sov som en stock. Var helt utmattad, galet.
Somnade till den prisbelonta filmen "Du levande" av Roy Andersson i bakgrunden. Har forsokt ta mig igenom den ett par ganger, men lyckas inte. Forstar mig inte pa varfor denna handlingslosa film kan fa sadan bra kritik... Kanske jag inte ska sitta och fundera over, ne, det lamnar jag gladjeligen over till alla filmrecensenter. Varsagoda..!
Forresten Mamma. Vad tyckte du om filmen? For du laddade hem den va??

Sov gott, vet inte hur lange, men vaknade nar Josefin och Nick kom hem ifran sjukhuset.
Eftersom att det ar torsdag idag ar det Night Shopping, jag o Josefin var sjalvklart uppfixade for detta. Kilade forbi Delucas (en restaurang pa Darby street) med mitt CV som de hade slavar bort.. Men det gick forvanandsvart bra. Sa val de ratt orden och hade klatt pa mig mitt storsta LEENDE jag har och var mycket TREVLIG. Lonade sig. Fick jobbet och ska borja min forsta dag imorgon =D JAAAA!!! Klockan 18.00. Glomde dock bort att vi skulle aka til Sydney i helegn, men jag far hoppa det. Kan ju inte tacka nej till jobb inte. Kanske aker ner till Sydney pa kvallen, beror pa nar jag slutar. Annars ar jag ensam hemma, vilket jag inte har nagot emot. Kan ju alltid arrangera ett stor HouseParty!!!=D ha!
Delucas ska vara mycket trevligt stalle. Tjejen som jobbade dar innan, en kompis till Josefin o Nick sa att de brukar oppna en vinflaska eller tva efter jobber eller om det ar lite folk. Later mycket mycket trevligt. Chefen var valdigt trevlig med=D
Ni kan tro att Johanna var glad nar hon lamnade Delucas denna kvall!!!!

Hoppade in till Nick och sa hej. Han jobbade och blev minst sagt forvanad av att se mig tillbaka ifran Melbourne. Han tipsade mig om att soka jobb pa Estebar vi stranden. Sa jag ska kolla dar med. (om Delucas inte ar tillrackligt)

IDA!!! har nagra tips till dig om musik du kan lyssna pa nar du pluggar. Ar helt kar i dem. Du kanske redan har hort dem.. Anyway..:
  • Jack Johnson: Angel, Hope och If I had eyes.. Hela albumet ar bra iofs... och det heter Sleep through The Static
  • Teitur : Josephine, One and Only, I was just thinking album: Poetry & Aeroplanes
  • Ane Brun: Lift me, Rubber & Soul, This Road, Stop, Across the bridge, Easier, Love & Misery, Such a comon bird, Song no.6, Humming one of your songs.. Alla latarna med henne ar kanon. Gar inte INTE gilla dem

Nu ska jag sova!

Annu en morgon pa gymmet vantas =) som sagt maste ju fa ut sa mycket som mojligt av de pengar jag la ut pa ett gymkort!!!!! Iiii jag ar sa exhalterad av mitt nya jobb!!!!! =D

God Natt!!! Puss o kram till er!


Value for the money?!?!

Jobb jobb jobb. Ja det är just det problemet jag har nu. Har sökt jobb på ett antal ställen, har antagligen ett på Scotties, matställe. Ska ut nu och ragga lite på Cafeer med, har ju erfarenhet så det borde ju gå vägen.. de behöver ju inte veta att jag bara jobbade 3 dagar?!?!haha.

Bara en vecka kvar nu som tonåring, känns väldigt speciellt. Eller det känns ingenting. Ska antagligen till Sydney i helgen. Det ser jag fram emot. Helgen därefter med för då ska Jody dit!! Saknar henne.

Igår va jag på gymmet tre gången haha. Har nytt gymkort så det gäller att få valuta för pengarna=) Lite stel idag.
Sydde lite kläder, vilket jag ska fortsätta med idag. Attans vad kul det är, när man slipper sprätta upp allt man har sytt forståss.

Händer inte allt för mycket här nu. Vädret är inte det bästa, regn regn och regn.

Håller på att plannerar min och Johannas resa. Hon kommer den 23 Mars och åker hem den 8 April.
Först ska vi till Sydney och göra; Operahuset, Manly, shopping, Kins Cross och Bondi. Sen bär det av upp till Newcastle för ett par dagar. Flyg därifrån upp till Gold Coast för att dra ner till Byron Bay. Ifran Gold Coast upp till Whitsundays ut på segel, snorkel, dyk resa i 3 dagar.. Sen flyger vi hemåt till Sydney för sista dagar av lite fest kanske??? Flyresorna är verkligen riktigt billiga, flyga härifrån till Gold Coast för 400kr är sanslöst billigt. Som om en resa till London skulle kosta det. Jag har då alltid minst fått betala 1200 minst. Men då är det iofs med SAS.. Ryanair till Stansted är ju mycket billigare.

Future...
Dessa dagar har jag spenderat mycket framför en massa utbildningar. Nicks brors Tims frus mamma (kompilicerat) är Arkitekt.. åh man kan väl säga att jag har fått lite mer blodad tand för detta yrke. Har spenderat timmar i bibliotek för att bara läsa och läsa och åter läsa om arkitekt böcker. Jag vill jag vill jag vill. Så till hösten hoppas jag på att komma in på Arkitekt. (lycka till Johanna) Ne men vill man något riktigt mycket så... Skulle komma in uppe i Luleå på LTH men det är en civilingenjörsutb. och det vill jag inte. DÅ måste jag läsa till Fysik B, nej tack. Oslo eller Köpenhamn är ett annat alternativ. Det är mycket enklare också att komma in på våren.
Annars tänkte jag gå en kurs på konstfack i gbg eller sthlm. Planerna smids flitigt här nere på andra sidan=)

tjoh.. nu ska jag sy och söka jobb=)

Ibland blir det inte riiiktigt som man onskade!

Vantar pa att planet ska ga hem till Newcastle. Har raknat pa det hela fram och tillbaka och med ett jobb 2-3 skift i veckan skulle mena att jag kan bo i min lagenhet 4 dagar i veckan och det ar ju faktiskt tro det eller ej 7 dagar i veckan. Och eftersom att Johanna panna ska komma till mig den 23 Mars sa har jag inte rad med att ga back.. snarare tvartom.. maste ga plus! SKont att jag har bestamt mig helt nu iallafall. Melbourne har verkligen overtraffat alla mina forvantningar. Har haft riktigt kul varje dag har, traffat en massa intressanta och minder intressanta manniskor ifran 18 ar upp till 50. Lamnar denna vackra stad med dess underbara atmosfar med ett stort leende pa lapparna, forhoppningsvis kommer jag tillbaka=)



1.City ifran Soutbank    2.At andra hallet (city)


3. St Kilda Beach
ciao!