Sista inlagget fran andra sidan.

4 November lamnade jag Sverige ar 2007. Nastan 7 manader har gatt och, kanns valdigt lustigt. Kommer ihag nar jag raknade dagarna till att antiligen fa ut och se mig omkring efter 12 ars skola. Kommer ihag sista helgen innan jag akte, sista natten hemma i Sverige. Jag hade riktigt svart att sova, det bara spratte i kroppen. Kommer ihag sista samtalet med Hannipanni. Kommer ihag nar Ida sa fortvivlat sa att jag var forliten for att aka ensam. Kommer ihag mammas goa kram pa flygplatsen. Allt detta kanns sa langt borta, men anda som om det var igar.

Nu ar det den 27 Maj. Vid denna tiden imorgon sitter jag vid Gaten och vantar a att fa kliva pa flygplanet. En lang jobbig resa vantar framfor mig och jag garanterar att jag har sett varenda film som visas. Det finns sa manga jag vill traffa innan jag aker, men det hinns inte med. Det finns sa mycket mer jag vill gora. Just nu kanns det som att jag abolut inte vill aka hem. Just nu kanns det som att jag skulle kunna boa kvar har, borja mitt liv har. (har en iten ide pa hur det skulle kunna se ut om jag fick bestamma, men det behaller jag for mig sjalv) Fast a andrasidan ar jag nastan saker pa att det hade varit tvartom om jag inte skulle aka hem imon. Da tror jag med stor sakerhet att jag hade velat aka hem.
Detta begar, nar det ar mattat och man har natt sitt mal, ar det aldrig tillrackligt.
Ser fram emot att mysa med tjejerna i helgen. Att Traffa Ida, innan hon rymmer. Och mysa med Mammi o Pappi och Citrusen sa klart. Innan alla escapes nar jag kommer hem. Forsta helgen, helt ensam. Ne jag har Citrus.=D
Ska bli sa kul att halsa pa Farmor, och traffa Levi. Se Eva och traffa kusinerna. Grannarna och August folket. HanniPanni och hennes familia!!!!AHH! Alla dessa far mig att vilja aka hem. Onskar att jag kunde vara pa alla platser pa en och samma gang.

I Fredags var det avskedsfest for mig. Det hela borjade med drinkar nere i Honeysuckle med lite folk. Sen kl7 at vi ett 20-tal manniskor pa thairest. Mons on darby forst. Riktigt gott. Sen forflyttade vi oss till The Lass o'Gowrie. MY FAVORITE! Limerick spelade, riktigt bra.
Igar var jag och Sharon bjudna till Gino o Shaz for "Porkbelly" Jummy. En van till Gino korde oss, det blev lite champagne, nibbles, massa goda viner och en utsokt cheescake kopt av mig o Sharon.
Kvallen blev riktigt trevlig!! TACK!

Nu kom Josefin o Nick hem. Sa vi ska ner till Honeysuckle och luncha lite. Sen maste jag packa.. har inte borjat.... o traffa Jade o Sharon o anat Delucas folk. Massa Farval. usch gillar inte det!!!

Sista inlagget har ifran andra sidag Jorden, australien, Newcastle, Laman streeet, Johanna!

Ont i halsen, hosta och stadning.

Ja idag skulle jag och Sharon akt ut tull hennes kompis hus och mala om deras lilla sons rum. Men jag vaknade med hosta och halsont. Sa darfor blev det installt. Saaa traikgt!!!!!!
Rastlos som jag var satte jag igang med stadning av hela huset, nu harjag bara tagit en liten paus.=D

Tankte visa hur mysigt det blev i mitt rum, bilder som jag lovade.



mysigare an innan, tycker jag...



ciao...



Pants party. Norsk tidning och nerkissad kavaj. Vilken 17 Maj

Pants partyt i fredags var lyckat. Dock ingen som hade byxor pa sig, tur att jag inte tog pa mig Nick megastor byxor =D hade varit mackta pinsamt. Numera kallas jag for katt eller hund, valj sjalv varfor vet jag inte riktigt. Kommer dock ihag att det var mycket underhallande. WOFF! MJAAUU!
Dans dans, Sweeden, oh she is Swedish! Horde detta femtielva ganger. JAAA. Vad ar det for fel pa det??? och nej det ar varmt i Sverige ocksa, HALLAAAAA!!!
Fyvarkerier och en arg fastighetsagare som inte alls tyckte om musiken, fast att hon fick en inbjudan. jajaaa.

17 Maj var det igar som alla vet kanske. Kolla in denna sidan sa far ni se hur vi firade det. (Norsk tidning)
http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article1083154.ece


Massa mysig mat, alla gjorde varsin ratt och tog med sig till King Edwards Park. Kickades fotboll, pratades, kollade pa mysiga brollopp. Roligast var nar Rambo, Carinas hund, gick runt och markerade sin revir. Tyvarr rakade han fa in en fulltraff pa Lars kavaj som hangde pa en parkbank!!!!!!!! HAHAHA! Sa himlans kul. Stackars Lars, har aldrig sett nagon sa otroligt fortvivlad.
Sedan gav sig Josefin och Nick ivag till Lissmore och jag till jobbet. Har aldrig jobbat sa lange och sa intensivt forr pa DeLucas, overbokat och trangt en massa massa folk, riktigt trevligt. Borjade 5 och slutade vid 11. 6h 600kr yes!!
Darefter gick jag o Sharon och tog en kaffe, men det blev inte sa, allt var stangt... inte sa konstigt iom att kl var halv 12. Sa det fick bli en ol pa The Dell. Stotte pa massa kanda ansikten som Keno, Smithie+tjej, Brendan och lite fler. De stangde vid 24.00 sa da begav vi oss till The Lucky Country. Dit kom alla Norskar (lars tor carina o Heath) Ett riktigt gott gang, vi hade mycket trevligt. Blev en lang natt. Satt uppe till halv 4. =D
Nu vet jag hur man firar Norges nationaldag, japp, fast jag kan inte nationalsangen an. Vart for svar!!!!!

Sov superlange, madde som fortjanat. Gick pa lunch me Sharon och nu sitter jag har helt utmattad av trotthet. Ska kolla pa "What happens in Vegas stays in Vegas" Sen ska jag jobba!

Bara 10 dagar kvar tills jag aker harifran, kanns konstigt. Ska ta vara pa sista tiden. Ar inte alls redo psykiskt och emotionellt for att lamna alla har nere. Fast det kommer val.

Hur har din helg varit? Ocksa firat 17 Maj kanske? Hoppas den varit lika harlig som min!!!!
Puss o kram///Johanna


Vart att kolla upp:
Clare Bowditch Album The Moon Looked On. Speciellt laten Peccadilloes och You Looked So Good

image55



San otur jag ska ha da!!

Idag var jag ute o vandrade. Har fatt 2 gigantiska blasor pa mina fossingar, japp, en pa varje. Sa varje steg jag tar gor det riktigt ont!!!!!!!! ajaj.. Nu skulle jag minsann behova ett par Bamseplaster, det hjalper alltid. Men har nere har de inte Bamse =( synd for mig.
Gick iaf en langis och skulle simma i Ocean Baths, otur igen. DET VAR STANGT for rengoring. Glommer alltid att det ar det pa torsdagar. Snyftsnyft. Sa det blev inget simmande.
Lag pa stranden lite och fick faktiskt ett lager med solkysst hud=) jippie! SOlen tar fortfarande har, nu ska jag pressa varenda solig dag. hihi! Maste vara fin till balen. Japp, for jag ska vara med i ar igen. Eftersom att jag hade turen att bli Balens Drottning. Inte illa inte illa. Jag har turen att ga pa Bal pa Hotellet i Gislaved OCH pa Hoganloft!!!!! WOHOOOO!
Ska bli riktigt kul att fa fira detta med min bastaste basta Johanna panna! Ser verkligen fram emot det.

image54
me and gurkis

MEN, fragan ar om jag kommer i min klanning. Brot ju foten under sommarlovet, och efter det gick det utfor. Ett halvar med ol och inte allt for mycket traning vet ju alla att man lagger pa sig "lite bevis pa att man lever ett harligt liv"
Inte blir det battre av att jag har blasor pa fotterna, eller att jag alltid simmar nar baden ar stangda. Nepp 3 veckor kvar hinner kanske trana lite tills det blir dags.=D Onskar att jag hade motivation som min alskade Syster Ida, hon tranar ju jamt!!!!! GIVE ME SOME MOTIVATION!!!!!!!!!!!! Har du ngt tips sa sag!!!??????

Nu sitter jag o myser med en kopp te. Mumma!

Imon har jag mote med Johanna klockan 7.00 min tid. Du ska vi prata!
Dagen ska det malas lite, umgas med Shazie och motionera (kanske simma) wow! Pa kvallen blir det "Bonanza" PARTY!! Pants party...


Bonanza

I know you're all really just pretending that you might come.

This will honestly be a night to remember.
Potentially the greatest night of your life.
Doesn't that possibility make you glad to be alive........

But, I won't talk it up.

See you on the other side,
Adam


Japp later som om det finns en chans att min Fredag kommer bli riiiiktigt kul!
Lordag ar det 17 MAJ, da ar det Champagne frukost om galler, sen ska jag jobba lordag och sondag!!! JAAA! Ar ensam i helgen eftersom att Nick o Josefin ska upp till Lissmore for jobbintervju. De kommer hem pa Mandag natt sa det blir 3dagar FF=D hihi!


-Sam Sparrow...-Black and Gold-


NJUT AV VARANDRA!

Tidig morgon. Trots se kvall.

Jag ar verkligen bra! Vaknar tidigt varje morgon, narmare bestamt kl 8. JAPP, tom jag ar forvanad.

Igar va jag o Sharon ute pa lite aventyr. Spatserade rut och letade klader, hittade allt for mycket, men planboken ekar sa det blir jobba och sen kanske ett kladesplagg=D

At varldens godaste vitvins risotto med vitlok, chillisas och rakor. smakis! Sen blev det kaffe pa The Grind samt mer "shopping"
Tog en kik pa The art gallery. Utstallning av 17aringar, och SHIT, underbara malningar och projekt!
Kvallen blev en runda i solnedgangen, vietnamesisk mat, och lite ol pa The Dell. Lite biljard o en massa snack! Sa kul!

Idag ar det tisdag och det innebar lite malning av mitt rum vilket nastan ar helt klart. Bilder kommer!
Traning, lite lasning och uppdaterande av min dagbok. Ett lite trakigt jobb, men man uppskattar det nar det val ar fardigt. Funderar pa att se en feel good movie. Vore mysi mysi.

Det ar underbart vader utanfor!! Faglar sjunger, och jag sjunger med!

Överväldigad av en massa känslor på en o samma gång.

Ibland blir jag inte rikitgt klok på tiden. Ena stunden går klockan fort som bara den, dagarna försvinner framför en, tiden rinner som sand ur händerna på en utan att man vare sig har möjlighet att reflektera över vad som egentligen händer och vad som har hänt. Allt bara flyter på tok för fort. Det är sådana tilfällen, speciella tillfällen mycket speciella tillfällen då jag önskar att det fanns en stor röd PAUSE-knapp att trycka på. Allt skulle förbli helt perfekt och underbart. Denna tanke får hela mig att dansa, blodet rusar i 110 och allt bara snurrar som en enda härlig karusell som aldrig tar slut. Men ibland när det känns som att allt går emot en och inget är kul, huvudet hänger nedåt och ett leende känns väldigt avlägset, ett skratt ännu längre bort. Varför går tiden så sakta då? Varför ens lägga ner tid på att känna så här, när man gnäller om hur lite tid det finns då man har det riktigt bra och allt framstår som perfekt?!?!
Det är sådana funderingar som under de senaste dagarna har poppat upp framför mig. Tanken på att jag snart ska lämna alla nya vänner jag skaffat mig, lämna detta land och dess kultur, lämna detta nya liv och alla nya vanor som blivit min vardag. Känslan och ovissheten om jag någonsin kommer att återse de som har satt sina avtryck i mitt hjärta. Tanken att behöva vänja sig vid ett nytt liv med nya vanor, ett nytt land (egentligen inte alls nytt) väcker emotionella och ganska obehagliga känslor. Går inte ritkigt beskriva dessa intesiva känslor med en korrekt förklaring för att lyckas få fram hur de känns. Jag begär heller inte att detta ska vara förståeligt ...-make any sense at all-
Varje gång jag gör något speciellt eller besöker en plats, kommer tanken fram och jag grips av panik inombords. Jag vill bara skrika (detta kan jag förstås inte göra, och det gör jag inte heller för då skulle folket omkring mig börja tror att jag var ett rent nervvrak/psykfall) men det som dyker upp inom mig är just tanken att....-Detta är kanske sista gången jag gör detta, eller sista gången jag besöker denna plats, sista gången jag träffar denna person.
På detta sätt kan jag förstås inte bete mig på, jag kan inte hela tiden gå runt och fundera på om detta vore "det sista" för tillslut skulle jag bli helt galen!!!!!!! Jag kände bara att jag behövde få ur mig lite av alla mina difusa tankar som fortfarande känns otoligt vimsiga och ouppnystade. Kanske är det inte bara jag som känner så här?!


Jag har verkligen insett hur mycket jag tycker om vissa delar av detta land, det är så många bitar här som jag inte vet om jag kan hitta hemma i Sverige. Så många olika stilar och intryck som vimlar runt om en, så mycket mer känsla och så många mer möjliheter. Nu låter det som om jag vill bo här, men det har jag inte tänkt mig. Jag hade dock gärna tagit med mig en liten bit hem. Detta i en liten ask som jag kan plocka fram och njuta av, en ask med en massa fina skratt, historier, minnen -bra/dåliga-. Som regnbågens alla färger, färgglada, bländande och otroligt vackra!!!!

..."Livet är inte de dagar som gått, utan de vi minns" ... här är några...



Hade inte en PAUS-knapp varit väl till hands så säg?

Underbart kort om underbara NZ besoket!

Tittar pa vadret nu, kanns som var. Solen ar framma och ska visst vara det hela veckan.
Kom precis hem ifran en vecka pa Nya Zeeland. Ett paradis for får, där är det 10 st/person...Ganska många.
Mötte upp med Sally Weatherall. Hade det riktigt kul, mycket att prata om, Satt upp flera timmar när jag först kom. Vädret på NZ var mycket kallare än vad jag är van vid.
Fick tom se lite snö, vilken lycka, kände mig som 3 år igen. Ni vet när man vaknar på morgonen och drar upp rullgardinen och ser med lycka att gräsmattan har ett vitt snötäcke över sig... Man rusar ut utan att varken ta på sig thermos, vantar, mössa.. kastar snön högt upp i luften och bara skriker av lycka.. JA, just så kände jag mig denna dag!!!!

Sally+Me 500m over Queenstown

Spenderade mycket tid på cafeer och drack latte i skål, den va stoooor. Så mysigt.
Blev dock inte någon Skydiving, med det trodde jag inte heller. Anledningen kan ni nog ränka ut.
Däremot åkte vi till Millford Sounds, underbart. Bussresa på 4h, det var det värt. Vart man än tittade WOW wow WOOOOW!!! Synd att min kamera var slut på batterier, Sally tog en massa foton så det gjorde inte så mycket.


sally+stoor latte Sally+Me i Queenstown

Lite fakta: Vet ni att salar ar gravida 360dagar om aret?? Det betyder att de har 5 dagar pa sig att foda och att bli på smällen igen. PUH! Jag är glad att jag inte är säl!!!!!!
Såg 1000-tals vattenfall, både från långt håll och MYCKET nära håll, dvs i vattenfallet.. BRRRR* Massiva berg av, guld koppar platina. Massa regnbågar!!!
Inte en ända bild kan beskriva hur fint NZ är, till skillnad ifrån ånga länder kan man tydligt se hur skyddat och bevarat landet är.

-Queenstown var vi i 3 dagar. Hostelet var super mysigt, men riktigt kallt.
-Såg Maori show, deltog i showen i en dans som hete Poi. SKIT SVART!!!!! (sen blev vi ihågkomna som de som var på Maori shown hahha)
-Dansade 2 nätter i Q-town. Träffade en med efternamnet SWEDEN haha! Snacka om kul!



Christchurch. Staden jag flog till och ifrån. En spenderade 2 dagar dar. En när vi kom och en när vi åkte.
Eftersom att vi åkt buss hela sista dagen var vi mysigt klädda i myskläder. Ösregnade i C-church, svinkallt. klockan va kvällen 11. och vi skulle va på flygplatsen kl.04.00. Letade upp en pub.
Världens genomkoll av backpackväskorna. HAHA, som på flygplatsen. Fick ha grejerna i deras kök, snällt.
Kletade på lite make-up, men behöll mjukiskläderna.
Alla va superfint klädda, inte jag o Sally. Satt vid baren och drack drinkar o NZ-öl. Detta till LIVE-music. Mysmys.
Packat med folk. Vi dansade som alrig förr. Kände mig som en redig hipp-hoppare. (så som alla är i step-up filmerna) Pågick dueller i hipphopp på stället, men vi var inte med kan jag lugna er med.
-Träffade lite roligt folk, efter denna utekväll kan jag konstatera och dra slutsatsen att kläderna egentligen inte spelar någon roll.. Nepp!! Fundera på det!!!!

Flygplatsen- slapp vi sova på som vi trodde. Hatar slygplatser. bläääää-
6.00 gick mitt plan och jag somnade innan vi lyfte. SKÖNT!!!!! vaknade när vi landade i soliga Sydney 3h senare.
Tåget-----Nwecastle. 3h. Sov jag lätt på med!!!!

Nu ska jag läsa min underbara bok ute i det underbara vädret. Sen kommer min underbara syster hem med sin underbara Nick. Då ska vi måla om "mitt" underbara rum. ahhh sa underbart!!!!

ha det underbart. det ska jag ha!!!!!!
LOVE!!