Danska/danskar är allt bra förvirrande-kompass ngn?

HEJ!

Idag är det MÅNDAG! Härligt med en ny vecka.
Min helg har varit riktigt kul. Hade en kompis ifrån Australien här och vi gjorde en massa kul. 

Fredagen möttes vi upp på Kastrup. Jag guidade oss till Köpenhamn, Dock trodde jag att jag var så spiksäker att vi skulle kliva av vid Österport. Så jag såg den stora stationen framför mig mkt nöjd över att jag hittar i grannlandet, MEN när vi klev av tåget med all packning mötes vi av EN ända liten pluttig kiosk. OKEJ?? -De kanske bygger om, tänkte jag och började kika mig omkring. Inget ombyggande här inte... Neä tåget tillbaka och av vid Köpenhamn H. Skratt! ÄNTLIGEN kände jag ingen mig.PUH! Bra guide va??
Väl framme gick vi mot Ströööeeget (sägs på danskdialekt) ha!! besökte en väldigt trevlig och välsmakande restaurang. Lite vin o mat och jag var glad!
Kom hem till Malmö vid 24.00. Kollade film och somnade pladask.

Lördagen var det seightseeing på Malmös alla gator och torg. Klick klick klick klick, lät kameran=D Lunch på mitt favorit ställe Njutbar bäst ever, kvalité, gott kaffe, delikatesser mmmm! Sen bar det iväg till V.Hamnen för Bowling båda mätta och glada. Tyvärr var det stängt så det blev lite vandring därute där man så vackert kan skymta Öresundsbron långt borta i horisonten. Synd att de blåste och var svinkallt! (En liten parantes) Vilka underbara byggnader och hus det är därute. I'm in love i arkitekturen (inte all, vissa av dem är super fula) 
Kvällen blev hemlagad oxfilé jummie. Och utgång till Debaser med Maja och hennes 2 kompisar. Bandet Freaks&Geaks spelade, supercoola. De var verkligen Freaks & Geaks också! 

Söndag blev bowling och Bion "The curious case of Benjamin Button" me Kate Blanchett och självaste skönheten han själv  Brad Pit=P. Mkt bra mkt bra.
Idag var det Hejdå, och ha det så bra och hela den biten. En trevlig helg men en trevlig vän/vänner. Over and out!

Sooo. Today. Har jag städat. Lite. Putsat fönstren (tog 5 min) och ringt och fixat med försäkringar osv. Samt pratat en massa med min guldklimp Sofie <3

Hur har er helg varit?

Ne nu ska jag vara social och besöka Ena! Ciao!
xxo 

Max duger en onsdag.

Igår var det ONSDAG! Och det innebar sammansvärjning av de bästa bina, jag var den huserande Drottningen och i min lilla lya vankades det wasabipeas+popcorn och drycker starkare än vatten. Dansbands musik, chipp, Dové, Massa skratt och ivriga diskussioner. Det var vad vi gjorde: Ebba, Maja, Emma, Malin och Jag en Onsdags kväll 2009. 
Destination Etagé. Som idag skulle va 21. När vi kom dit var dörrarna så gott som igenbommade, låsta, inbrottssäkra, ja....Det blev ingen dans för oss. Eller där ljög jag. Vi tog oss en isdans på Storatorg och isen där. Inga benbrott.
MellowYellow- drinkar 
Max-Mat. Har aldrig sett någon äta vitlöksdipp i bare; Men nu har jag det. Emma åt so aldrig förr.=D




Umgicks med ett antal andra shopaholics på HM igår. Införskaffade mig en hel-läcker jeansjacka och en klänning samt nagellack och en mer passande foundation till mitt numera apbleka ansikte. Samt svarta strumpebralls. Kass kvalité. 

    
Gjorde smaskig skaldjurs o lax-bulgur idag. Hade middagsbjudning för Ebba som sov hos mig. Samt Ena och Sibela som kom förbi:
Lax, skräftstjärtar, selleri, tomat, morot, Charlottenlök, med , cremefreiche, sweetchilliesause , salt o peppar.
Stek lax först. Hacka alla grönskaer. Blanda ihop och häll i cremefreiche o sweetchillin efter behag (bättre o gå på känsla än efter ståkiga måttsattser, tycker jag) samt salt o peppar. Servera med Bulgur eller pasta. JUUUMMMMMIIEE!
Detta va uuuuur gott!! Try it!

Josefin va med på TV i Newcastle, check it out: 
http://www.nbntv.com.au/index.php/2009/01/14/more-doctors-for-the-hunter

Nu ska jag fixa lite grejer med flytten samt ta en promme i det fina vädret. 
Pussokram!
 


sista Designteori, sista seminariet, sista K3 dagen.

Idag hade jag sista seminariet. fick tillbaka slutuppgiften med. Hade gått bra. Bytte farmors julklappar på Zara, Ska ringa till henne i mon och säga det, hon kommer bli super duper glad=) På Zara har de rea på allt. Ska dit o kika i mon kanske=)

Handlade en massa massa mat idag. och nu är min fruktskål helt fylld med clementiner, äpplen, mango, apelsiner. Jummie!

Nu blir det House och sen sängen. Idag ska jag somna tidigt. Inte klockan 3 i alla fall.

Natti Natt!

Bokmärken är vackra speciellt de med glitterkant!

Mitt liv är just nu som ett bokmärke med glitter på!!! here we goooo:

Fredagen va Jag Mamma o Pappa på Bio; Australia. Så mysigt!

I Lördags va Filippa o Lovisa på besök. Vi måålade nagalarna som vi alltid gör=D de är så söta. Och om ni inte visste det så ÄGER Lovisa på att spela datorspel; Memory!! HAHA!
Kvällen spenderades i A-torp me TT o Malin. Fruktsallad o SATC-filmen + massa tjöt. Kom hem kl 2. Tack underbara tjejer! 24 jan smäller det!!!!!!

Igår (söndag) Var en sådan där bra dag. En sådan dag när man hinner med en MASSA. Städade ur hela mitt rum i Hestra. Men en nackdel med mig är att jag har så OTROLIGT svårt för att slänga saker. Det är så tråkigt. Ibland allt skräp o Icke-skräp fick jag fram en massa gamla brev, bokmärken som man har sådana speciella minnen till. Vissa av dem betyder lite extra, de med de extra lilla glittret som gjorde just det bokmärket till det finaste! HA. nu såhär när man har ett tjog år på nacken skrattar man gott åt det. Och de där små glittermärkena är så svåra att slänga, de är som om man skulle sudda bort en bit av alla sina fina minnen. Ne jag kunde inte med att slänga ngt av alla mina 3 full-proppade album. =D
Fann även "Boken om mig själv". Började gråta när jag läste alla fina ord som stod i den. I slutet finns det nämligen ett kapitel som heter "hur andra ser på mig" små kommentarer av klasskompisar, av Mamma, Pappa, Ida, Josefin, Fridos, Martina <3 o massa mer.. åhh det var så kul att läsa.
Hittade en massa prydnadssaker med. Fula glas skålar i blå o gröna färger, GRÄSLIGA! Slängdes slängdes. Massa kort ifrån skidskolan och fotbollen. Asså att man var en riktigt tuffing på den tiden. GARVADE ihjäl mig av alla dessa knasigheter vi alltid hade för oss. t.ex på ett kort: Alla kollade häpet åt vänster (förutom tränarna) med armarna om varandra. Sara Pettersson hade handen på tränaren. COOLINGAR!!   Alla dessa fina minnen bara attackerade mitt lilla huvud, vilken uppväxt jag har haft. Så aktiv i allt, och nu?? HAHA. Vart tog föreningslivet vägen? Saknar fotbollsligan!!!!
AJA, storstädningen med Mamma slutade efter 4 effektiva timmar. Blev säkert 2 sopsäckar, minst. Och jag känner mig otroligt lättad och fylld av glädje och tacksamhet.--->LYCKA!

Sofie och Ena kom till mig 17.00. Åkte till Grönahög för att spendera natten där. Lagade LYX-GOD mat: Huvudrätt: Älgkalv innanlår- skivor marinerade i salvia,olja,rödvinsvinäger,salt+peppar. med potatis chips. Kantarell&pistagenötsås med Basilika grillade tomater. Samt. Sallad:rucola,soltorkadetomater,feta,tomat+balsamico cremé. ÅÅÅÅÅHH! Ljuvligt gott. Matorgasm som Sofie så fint kallar det;) Bästa ordförklaringen tycker jag!  Till detta drack vin: Ekologiskt rödvid shiraz
Efterrätt: Almondcake + coffe.

Sängen kl 02.00. satt och pratade hela kvällen. Man kan prata forever and ever med er två mina små smultron!!!! Ni är bäst. Tack Tack Tack Tack, för att jag har så otroligt fantastiskt galet goa vänner.<3

 

Ecologica_Shiraz.jpg

Idag begav jag mig till Malmö. Denna underbara stad jag snart lämnar. Inte minst om 18 dagar. Konstigt, men det känns ändå riktigt bra. Jag trivs så bra hemma med familjen. Vet aldrig om jag någonsin klarar att flytta hemifrån?? Men hallå Hannis, Det har du redan gjort :P woohoops! Ja det har jag=) Älskar min familj så otroligt!! De är de bästa! Denna Jul o& Nyår har varit de bästa på länge! TACK!

Ser fram emot denna vecka. 
  • Träffa vännerna 
  • Sista seminariet imon
  • Träna
  • Utgång Onsdag
  • Gå i stan
  • Köpenhamn Fredag - Aussie vän-->
  • Bio
  • Sightseeing
  • shopping?
  • Utgång
  • <------Måndag
Nu ska jag krypa ner under täcket och släcka för natten. Min lägenhet är SCWWEIN kall, elementet funkar inte. brr. Sover i raggsockar+tights+jumper+mössa+ vantar... ok. inga vantar o mössa=)

Natti natt till alla mina kära ÄLSKAR ER! PUSS
saknar Josefin o Nick